PS4-spel

 
Här kan du läsa om kommande Playstation 4 spel.

thumb-witcher-3The Witcher 3: Wild Hunt är den tredje och avslutande delen i den mycket populära RPG-serien från polska CD Projekt Red. Spelet kommer att utspelas i en öppen värld och denna värld är enligt utvecklarna trettio gånger större än i tidigare Witcher-spel. The Witcher 3: Wild Hunt kommer att släppas någon gång under 2014.
Läs mer om spelet på PS4Sverige infosida här.

thumb-destinyDestiny är ett kommande actionspel från Halo-skaparna Bungie och kommer att släppas till PS4 (och de flesta andra konsoler) under 2014. Destiny är ett futuristiskt FPS som spelas 100% online. Bungie kallar spelets miljö och universum för ”mythic science fiction”, vilket är science fiction med en del fantasy-liknande inslag.
Läs mer om Destiny på PS4Sveriges infosida här.

thumb-final-fantasy-xvFinal Fantasy XV är den femtonde delen i den extremt populära RPG-serien Final Fantasy av Square Enix. Spelet kommer att vara mörkare, mer realistiskt och mer action-betonat än tidigare Final Fantasy-spel. Spelet gick länge under namnet Final Fantasy Versus XIII innan det bytte namn till XV, antagligen p.g.a. att Final Fantasy XIII blev oväntat svalt mottaget av fans och därför sålde dåligt.
Läs mer om Final Fantasy XV på PS4Sveriges infosida här.

thumb-metal-gear-solid-vMetal Gear Solid 5: The Phantom Pain är ett action-äventyrsspel i den klassiska spelserien av Hideo Kojima med elitsoldaten Solid Snake i huvudrollen. Detta sista Metal Gear-spel kommer att utspela sig i en mycket större och öppnare värld än tidigare spel i serien. Nytt är också att skådespelaren Kiefer Sutherland står gör Snakes röst i denna del.
Läs mer om MGSV på PS4Sveriges infosida här.

thumb-child-of-lightChild of Light är ett plattforms-RPG utvecklat av en av de hetaste utvecklarna just nu; Ubisoft. Spelet är kraftigt inspirerat av klassiska RPG-spel från 16-bits-eran som t.ex. Chrono Trigger och Final Fantasy VI. De flesta av utvecklarna bakom det populära FPS:et Far Cry 3 jobbar nu på Child of Light. Grafiken påminner om de senaste två Rayman-spelen och använder samma spelmotor, UbiArt.

ps4-spel-diablo-3Diablo 3 har funnits på Windows PC och Mac OSX sedan i maj 2012 och till PS3 och Xbox 360 sedan september 2013. Spelet kommer även att släppas till Playstation 4 någon gång under 2014. Om spelet även kommer att släppas till Xbox One är ännu oklart.

thumb-dragon-age-inquisitionDragon Age: Inquisition är det tredje spelet i Dragon Age-serien och utvecklas av BioWare och publiceras av Electronic Arts. Detta PS4 spel kommer att innehålla element från båda de tidigare delarna och utspelas i samma värld. Det kommer att använda sig av Frostbite 3-motorn som även används till Battlefield 4, och kommer att släppas någon gång under andra halvan av 2014.

thumb-driveclubDriveclub är ett PS4-exklusivt racingspel som utvecklas av Evolution Studios, skaparna bakom MotorStorm-serien. Spelet kommer inte att vara off-road som i MotorStorm-spelen, men kommer heller inte vara en simulator såsom Gran Turismo eller Forza, utan kommer vara mer i stil med Grid-spelen. Driveclub är ett av de PS4 spel som kommer att finnas att köpa samma dag som PS4 släpps.

ps4-spel-elder-scrolls-onlineThe Elder Scrolls Online är ett MMORPG som utvecklas av ZeniMax Online Studios och publiceras av Bethesda. Det är det första multiplayer-spelet i Elder Scrolls-serien. Likt de andra delarna i serien utspelar sig spelet i Tamriel, och kronologiskt tar det plats 1000 år innan Skyrim och 800 år innan Morrowind och Oblivion. The Elder Scrolls Online kommer att ha en månadsavgift (antagligen $15) och kommer att släppas under första halvan av 2014.

thumb-the-evil-withinThe Evil Within är ett survival-horror skräckspel som utvecklas av Tango Gameworks och Shinji Mikami (mannen bakom Resident Evil 1, 2 och 4) och kommer att publiceras av Bethesda Softworks. Spelet, som har namnet Psychobreak i Japan, kommer att släppas någon gång under 2014.

thumb-fifa-14Fifa 14 har redan släppts till Nintendo Wii, Xbox 360, PS3 och PS2(!) och kommer även till PS4 och Xbox One på respektive konsols releasedag. På PS4 och Xbox Obe kommer spelet att använda sig av den nya Ignite-motorn som förbättrar AI och får spelarnas rörelser att se mer realistiska ut.

ps4-spel-a-realm-rebornFinal Fantasy XIV: A Realm Reborn är ett MMORPG utvecklat av Square Enix som är släppt på Windows PC och PS3 och som kommer som PS4 spel under 2014. Spelet har fått bra recensioner till skillnad mot dess föregångare Final Fantasy XIV som sågades jämsmed fotknölarna av en enig kritikerkår. A Realm Reborn är utvecklarnas försök till att göra seriens fjortonde del till ett bra spel och återuppätta seriens skamfilade rykte.

thumb-just-dance-4Just Dance 4 är den femte delen i serien och finns redan ute till Wii, Wii U, PS3 och Xbox 360. Det kommer även till PS4 och Xbox One som releasetitlar. Utvecklar, producerar och distribuerar gör Ubisoft.

ps4-spel-madden-25Madden NFL 25 har funnits ute ett tag till PS3 och Xbox 360, men kommer även till PS4 och Xbox One samma dag som konsolerna släpps. Anledningen till att det heter Madden NFL 25 istället för Madden NFL 14 beror på att serien firar 25-årsjubileum. Spelet är det första som använder sig av Electronic Arts nya Ignite-spelmotor.

thumb-mirrors-edge-2Mirror’s Edge 2 är ett kommande action-äventyrs spel som innehåller Parkour och plattformshoppande. Spelet, som utvecklas av svenska DICE, har länge varit omtalat men aldrig konfirmerat, tills E3 2013 där EA konfirmerade att spelet är under utveckling. Spelt kommer att släppas på PS4, Xbox One samt Windows PC och bygga på DICE’s Frostbite 3-motor.

ps4-spel-thiefThief är ett action-äventyrsspel som utvecklas av Eidos Montreal och ges ut av Square Enix. Det kommer att släppas till PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One och Microsoft Windows i februari 2014. Spelet bygger på att man ska smyga och hålla sig undan fiender och hinder för att klara sina uppdrag.

thumb-wolfensteinWolfenstein: The New Order är ett action-FPS som utvecklas av MachineGames och ges ut av Bethesda. Det kommer att släppas till PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One och Microsoft Windows någon gång under 2014. Spelet är det nionde i serien och det första sen originalet som inte utvecklas av ID Software. Wolfenstein: The New Order utspelar sig i ett alternativt 1960 där nazisterna vunnit andra världskriget.

ps4-spel-the-witnessThe Witness är ett pussel-äventyrsspel som utvecklas av Number None och Jonathan Blow som ligger bakom indie-hiten Braid. Detta PS4 spel kommer även att komma till andra konsoler samt Windows PC, men det kommer att släppas först till PS4 och detta någon gång i början på 2014.

thumb-watch-dogsWatch Dogs är ett kommande storspel från Ubisoft Montreal. Det är ett action-äventyrsspel som utspelar sig i Chicago. Man spelar som Aiden Pearce, en hackare och tidigare kriminell som kan hacka sig in i de flesta elektroniska enheter runt honom och manipulera dem.

thumb-the-divisionThe Division är ett lovande spel som utspelar sig i New York tre veckor efter att ett dödligt virus brytit ut och lämnat staden i kaos. Spelet är stort och öppet och den ödelagda versionen av New York ska vara noggrann kopia av den riktiga versionen. Spelet ska förutom mycket action även ha RPG-inslag såsom utforskande och karaktärsutveckling.

Gran Turismo 6 är det kommande tillskottet till den populära racingsimulator-serien Gran Turismo. Gran Turismo 6 kommer först att släppas på Playstation 3, med en PS4-release längre fram, antagligen under 2014.

Knack är ett action-plattforms spel vars utveckling leds av Sony-veteranen Mark Cerny. Den visuella stilen är lite åt tecknat-hållet för att tilltala yngre spelare.

The Order: 1886 är ett pS4 spel som är PS4-exklusivt och utvecklas av Ready At Dawn Studios och SCE Santa Monica Studios. Det utspelar sig i ett alternativt, futuristiskt 1800-tal.

cod-ghostsCall of Duty: Ghosts är det kommande spelet i Activisions monster-serie och släpps på PS4:ans releasedag. Det utvecklas av Infinity Ward och i spelet spelar man som en av en liten styrka som är underlägsen i antal och eldkraft gentemot sina motståndare.
Du kan läsa recensioner om spelet här.

battlefield-4Battlefield 4 är det trettonde spelet i Battlefield-serien. Playstation 4 spelet släpps samma dag som PS4 släpps. Det kommer även till Xbox One, Xbox 360, PS3 och PC.
Du kan läsa recensioner om spelet här.

ac4Assassin’s Creed kommer också att finnas tillgängligt att köpa på Playstation 4′s releasedag. Spelet har ett pirat-tema och man spelar som Edward Kenway, en brittisk pirat.

Infamous: Second Son är den tredje delen i action-serien Infamous och är under utveckling av Sucker Punch Productions. Detta PS4 spel visades upp för första gången under Playstation 4-visningen den 20:e februari 2013.

Killzone: Shadow Fall är det sjätte i Killzone-serier och det fjärde för konsoler. Det utvecklas av Guerilla Games för Playstation 4. Spelet kommer att vara tillgängligt att köpa samma dag som PS4 släpps.
Du kan läsa recensioner om spelet här.