PS4 spel – Spel till Playstation 4

Här kan du läsa om Playstation 4-spel, såväl släppta som kommande.

Du kan sortera spelen bl.a. efter Metacritic-poäng. Detta är en poäng som man får av den amerikanska sajten metacritic.com där de har tagit alla betyg som ett spel fått på spelsajter, bloggar och tidningar och fram ett medelbetyg av spelet. Denna poäng är därför en mycket rättvis bedömning av hur bra ett spel är.

Titel
Metacritic-poäng
Beskrivning
-The Witcher 3: Wild Hunt är den tredje och avslutande delen i den mycket populära RPG-serien från polska CD Projekt Red. Spelet kommer att utspelas i en öppen värld och denna värld är enligt utvecklarna trettio gånger större än i tidigare Witcher-spel. The Witcher 3: Wild Hunt kommer att släppas någon gång under 2015.
-Destiny är ett kommande actionspel från Halo-skaparna Bungie och kommer att släppas till PS4 (och de flesta andra konsoler) under 2014. Destiny är ett futuristiskt FPS som spelas 100% online. Bungie kallar spelets miljö och universum för ”mythic science fiction”, vilket är science fiction med en del fantasy-liknande inslag.
-Final Fantasy XV är den femtonde delen i den extremt populära RPG-serien Final Fantasy av Square Enix. Spelet kommer att vara mörkare, mer realistiskt och mer action-betonat än tidigare Final Fantasy-spel. Spelet gick länge under namnet Final Fantasy Versus XIII innan det bytte namn till XV, antagligen p.g.a. att Final Fantasy XIII blev oväntat svalt mottaget av fans och därför sålde dåligt.
-Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain är ett action-äventyrsspel i den klassiska spelserien av Hideo Kojima med elitsoldaten Solid Snake i huvudrollen. Detta sista Metal Gear-spel kommer att utspela sig i en mycket större och öppnare värld än tidigare spel i serien. Nytt är också att skådespelaren Kiefer Sutherland står gör Snakes röst i denna del.
81 av 100Child of Light är ett plattforms-RPG utvecklat av en av de hetaste utvecklarna just nu; Ubisoft. Spelet är kraftigt inspirerat av klassiska RPG-spel från 16-bits-eran som t.ex. Chrono Trigger och Final Fantasy VI. De flesta av utvecklarna bakom det populära FPS:et Far Cry 3 jobbade på Child of Light. Grafiken påminner om de senaste två Rayman-spelen och använder samma spelmotor, UbiArt.
Diablo 3 har funnits på Windows PC och Mac OSX sedan i maj 2012 och till PS3 och Xbox 360 sedan september 2013. Till PS4 och Xbox One heter spelet Diablo 3: Ultimate evil edition och inkluderar expansionen Reaper of Soulds.
Dragon Age: Inquisition är det tredje spelet i Dragon Age-serien och utvecklas av BioWare och publiceras av Electronic Arts. Detta PS4 spel innehåller element från båda de tidigare delarna och utspelas i samma värld. Det använder sig av Frostbite 3-motorn som även används till Battlefield 4 och ser därför fantastiskt ut.
Driveclub är ett PS4-exklusivt racingspel som utvecklas av Evolution Studios, skaparna bakom MotorStorm-serien. Spelet kommer inte att vara off-road som i MotorStorm-spelen, men kommer heller inte vara en simulator såsom Gran Turismo eller Forza, utan kommer vara mer i stil med Grid-spelen.
The Elder Scrolls Online är ett MMORPG som utvecklas av ZeniMax Online Studios och publiceras av Bethesda. Det är det första multiplayer-spelet i Elder Scrolls-serien. Likt de andra delarna i serien utspelar sig spelet i Tamriel, och kronologiskt tar det plats 1000 år innan Skyrim och 800 år innan Morrowind och Oblivion.
The Evil Within är ett survival-horror skräckspel som utvecklas av Tango Gameworks och Shinji Mikami (mannen bakom Resident Evil 1, 2 och 4) och kommer att publiceras av Bethesda Softworks. Spelet, som har namnet Psychobreak i Japan, kommer att släppas någon gång under 2014 alt. 2015.
87 av 100Fifa 14 har redan släppts till Nintendo Wii, Xbox 360, PS3 och PS2(!) och kommer även till PS4 och Xbox One på respektive konsols releasedag. På PS4 och Xbox Obe kommer spelet att använda sig av den nya Ignite-motorn som förbättrar AI och får spelarnas rörelser att se mer realistiska ut.
86 av 100Final Fantasy XIV: A Realm Reborn är ett MMORPG utvecklat av Square Enix som är släppt på Windows PC och PS3 och som kommer som PS4 spel under 2014. Spelet har fått bra recensioner till skillnad mot dess föregångare Final Fantasy XIV som sågades jämsmed fotknölarna av en enig kritikerkår. A Realm Reborn är utvecklarnas försök till att göra seriens fjortonde del till ett bra spel och återuppätta seriens skamfilade rykte.
75 av 100Just Dance 4 är den femte delen i serien och finns ute till Wii, Wii U, PS3 och Xbox 360. Det kommer även till PS4 och Xbox One som releasetitlar. Utvecklar, producerar och distribuerar gör Ubisoft.
74 av 100Madden NFL 25 har funnits ute ett tag till PS3 och Xbox 360 och även till PS4 och Xbox One där spelet släpptes samma dag som konsolerna släpptes. Anledningen till att det heter Madden NFL 25 istället för Madden NFL 14 beror på att serien firar 25-årsjubileum. Spelet är det första som använder sig av Electronic Arts nya Ignite-spelmotor.
Mirror’s Edge 2 är ett kommande action-äventyrs spel som innehåller Parkour och plattformshoppande. Spelet, som utvecklas av svenska DICE, har länge varit omtalat men aldrig konfirmerat, tills E3 2013 där EA konfirmerade att spelet är under utveckling. Spelt kommer att släppas på PS4, Xbox One samt Windows PC och bygga på DICE’s Frostbite 3-motor.
67 av 100Thief är ett action-äventyrsspel som utvecklas av Eidos Montreal och ges ut av Square Enix. Spelet har släppts till PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One och Microsoft Windows i februari 2014. Spelet bygger på att man ska smyga och hålla sig undan fiender och hinder för att klara sina uppdrag.
79 av 100Wolfenstein: The New Order är ett action-FPS som utvecklas av MachineGames och ges ut av Bethesda. Det kommer att släppas till PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One och Microsoft Windows någon gång under 2014. Spelet är det nionde i serien och det första sen originalet som inte utvecklas av ID Software. Wolfenstein: The New Order utspelar sig i ett alternativt 1960 där nazisterna vunnit andra världskriget.
The Witness är ett pussel-äventyrsspel som utvecklas av Number None och Jonathan Blow som ligger bakom indie-hiten Braid. Detta PS4 spel kommer även att komma till andra konsoler samt Windows PC, men det kommer att släppas först till PS4 och detta någon gång i början på 2015.
80 av 100Watch Dogs är ett kommande storspel från Ubisoft Montreal. Det är ett action-äventyrsspel som utspelar sig i Chicago. Man spelar som Aiden Pearce, en hackare och tidigare kriminell som kan hacka sig in i de flesta elektroniska enheter runt honom och manipulera dem.
The Division är ett lovande spel som utspelar sig i New York tre veckor efter att ett dödligt virus brytit ut och lämnat staden i kaos. Spelet är stort och öppet och den ödelagda versionen av New York ska vara noggrann kopia av den riktiga versionen. Spelet ska förutom mycket action även ha RPG-inslag såsom utforskande och karaktärsutveckling.
Gran Turismo 7 är det kommande tillskottet till den populära racingsimulator-serien Gran Turismo. Gran Turismo 7 kommer först att släppas på Playstation 3, med en PS4-release längre fram, antagligen under 2015.
54 av 100Knack är ett action-plattforms spel vars utveckling leds av Sony-veteranen Mark Cerny. Den visuella stilen är lite åt tecknat-hållet för att tilltala yngre spelare. Spelet blev en stor besvikelse enligt många kritiker när det släpptes.
The Order: 1886 är ett pS4 spel som är PS4-exklusivt och utvecklas av Ready At Dawn Studios och SCE Santa Monica Studios. Det är ett FPS-skjutspel och utspelar sig i ett alternativt, futuristiskt 1800-tal.
78 av 100Call of Duty: Ghosts är det senaste spelet i Activisions monster-serie och släpptes på PS4:ans releasedag. Det utvecklades av Infinity Ward och i spelet spelar man som en av en liten styrka som är underlägsen i antal och eldkraft gentemot sina motståndare.
85 av 100Battlefield 4 är det trettonde spelet i Battlefield-serien. Playstation 4 spelet släpptes samma dag som PS4 släpps. Länge hade spelet stora problem med online-läget där det knappt gick att spela under långa perioder, men det ska nu vara löst. PS4-spelet kommer även till Xbox One, Xbox 360, PS3 och PC.
83 av 100Assassin’s Creed 4 fanns tillgängligt att köpa på Playstation 4′s releasedag. Spelet har ett pirat-tema och man spelar som Edward Kenway, en brittisk pirat. Assassin's Creed är en av spelvärldens riktigt stora serier och spel.
80 av 100Infamous: Second Son är den tredje delen i action-serien Infamous och utvecklades av Sucker Punch Productions. Detta PS4 spel visades upp för första gången under Playstation 4-visningen den 20:e februari 2013. Spelet har ett system där man kan välja ifall man vill utföra goda eller onda handlingar, och storyn ändras utifrån valen man gör.
73 av 100Killzone: Shadow Fall är det sjätte i Killzone-serier och det fjärde för konsoler. Spelet är ett FPS och utvecklades av Guerilla Games för Playstation 4. Spelet fanns tillgängligt att köpa samma dag som PS4 släpptes.
84 av 100Oddworld: New 'n' Tasty! är ett plattformsspel och en remake på det spel som först kom ut på den första Playstation 1997 med namn Oddworld: Abe's Oddysee. Spelet har fokus på humor och lösande av pussel.
66 av 100Sniper Elite III är ett skjutspel där man spelar en prickskytt under andra världskriget. Spelet finns även till PS3, Xbox One, Xbox 360 och Windows.
78 av 100Valiant Hearts: The Great War är ett pussel- och äventyrsspel utvecklat av Ubisoft Montpellier och använder samma spelmotor som de senaste 2 Rayman-spelen samt Child of Light från Ubisoft.
59 av 100Murdered: Soul Suspect är ett äventyrs- smyg/stealthspel utecklat av Square Enix.
79 av 100Wolfenstein: The New Order är ett action-äventyrs FPS som utspelar sig ett alternativt universum där nazisterna vann andra världskriget, och du spelar som krigsveteranen William "B.J." Blazkowicz för att stoppa nazisterna att ta över världen.
83 av 100Transistor är ett action-RPG som utspelas i en science fiction-värld. Detta PS4-spel är även släppt till Windows. Strider utspelas både i realtid och ibland i ett turbaserat system kallat turn().
95 av 100The Last of Us: Remastered är en ny version av det otroligt populära originalet, med 1080p upplösning i 60 fps.
75 av 100Metal Gear Solid V: Ground Zeroes är ett spel som fungerar som en prolog till det större spelet The phantom pain. Spelet tar bara någon timme att klara, men är också billigare än vanliga spel.